Незаконни превозвачи дублират маршрутите на лицензираните фирми

Акция срещу нерегламентиран превоз на пътници бе проведена вчера на територията на Асеновград. Полицаи от Икономическа и от Пътна полиция, заедно със служителина ДАИ, Инспекция по труда и НАП са проверили общо 14 автобуса и микробуса, съставени са 10 акта и 4 протокола за установени нарушения.
В Икономическа полиция е бил постъпил сигнал от две лицензирани фирми за обществен превоз на пътници, че нерегламентирани превозвачи извършват нелоялна конкуренция спрямо тях, като дублират маршрутите и разписанията им. При проверка на територията на асеновградска община са били установени 7 нередовни автобуса, 4 от които собственост на една и същата фирма. В два от случаите броят на пътниците е бил повече от допустимия. 3 автобуса са били без актуално маршрутно разписание, а друг е извършвал превоз от типа "Специализиран превоз" на работници, без официален документ за това. Автобусът на 31-годишен мъж пък е с отнета регистрационна табела и е откаран на наказателен паркинг, тъй като е нямал лиценз за обществен превоз на пътници на територията на страната. По констатираните нередности контрольорите от ДАИ са съставили актове, а колегите им от НАП – четири протокола за установяване валидността на ползваните билети.

Междувременно служителите от "Пътна полиция”" са санкционирали водача на микробус Фолскваген, който бил с изтекла шофьорска книжка и превозвал пътници в товарния отсек. Съставени са и актове на други двама шофьори – на товарен автомобил Ивеко и лек автомобил Мерцедес, които били без задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и без контролен талон.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини