Австрийци искат да осиновят кучетата, убили проф. Тачков

Австрийски екозащитници искат да осиновят кучетата, които разкъсаха професор Ботьо Тачков в столичния квартал "Малинова долина". Въпреки че той почина в адски мъки, за тях псетата не били агресивни.

Това каза пред ТВ 7 столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Псевдо екозащитниците оказват сериозен натиск тези 21 псета убийци да бъдат осиновени, въпреки че предписанията са категорично за евтаназия, добави тя. Комисия от 5 човека трябва да установи агресивността на псетата, но според нея трябва да се облекчи режимът.

Според лекаря от приюта в „Сеславци” обаче едно от кучетата, което нападна професора, проявява агресия. Съгласно българското законодателство, агресивните кучета се прибират и стоят под наблюдение 14 дни в приют, след което трябва да бъдат евтаназирани.

Йорданка Фандъкова съобщи още, че парламентарната група на ГЕРБ е поела ангажимент да внесе промени в законите. Те предвиждат да отпадне понятието "надзорник над куче". Това по думите й са хора, които вземат кучетата от приютите и после отново ги пускат на улицата.

Фандъкова за пореден път заяви, че е против връщането на улицата на опасните кучета. По думите й обаче агресивността им трудно се доказва. А решението за това дали едно куче крие риск от нападение трябва да бъде на ветеринарните специалисти. Според нея, въпросът за преценката за агресивността на кучетата е довела до война между самите хора, а може би са намесени и финансови апетити.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини