Безплатното не било безплатно, но ще стане. Връщат парите на броилите 5 лв. за "Сега или никога"

Лют спор се разгоря в интернет заради представлението в читалище "Родолюбие” на 15 май. Както вече съобщихме, първоначалната информация, че билетите за "Сега или никога" /с братя Ранкови, Стефка Янорова и Ярослава Павлова/ са били платени от общината и впоследствие раздадени по лични усмотрение и предпочитание, бе опровергана от пресцентъра на институцията. Оттам ни увериха, че билетите всъщност са били раздавани безплатно, заради което и са свършилии в рамките само на 5 часа. Уговорено бе дори второ представление, което да е 2 часа по-рано от това в 19 ч., за което билетите вече няма.

Докато обаче от община Асеновград ни убеждаваха във всичко това, на електронната поща и във формата за мнения на AsenovgradNet постъпиха гневни коментари, че изнесената от местната управа информация не отговаря на истината:

"Не зная от къде имате информацията, че билетите са безплатни. Аз, например, купих два билета в четвъртък, 5 май на цена от 5 лв. за брой. Към момента на покупката бяха заети не повече от 15-ина места. Освен това, в програмата на общината за майските празници изрично е указано "Билети на касата на НЧ "Родолюбие", което предполага плащане на определена цена. В случай че информацията Ви е точна, то тогава организацията на местно ниво във връзка със спектакъла куца, а решението за безплатно пускане на билети е взето впоследствие. По мое скромно мнение хубаво е, че общината отделя хора, време и средства, колкото и скромни да изглеждат в очите на някои, за организиране за културни мероприятия. От друга страна, убеден съм, че има немалко хора, които ходят да се покажат колко се интересуват от култура, само когато има безплатни мероприятия — иначе, ако трябва да плащат, предпочитат да дадат тези пет лева за една салата и голяма ракия в заведение. Уверен съм, че въпреки трудностите все се намират хора, готови да отделят средства, за да идат поне няколко пъти в годината на театър. Надявам се само за този спектакъл билетите да се безплатни. Яд ме е, защото ми е се е случвало да си купя билети и да ми върнат стойността им заради слаби продажби и отпадане на постановки. Не Ви пиша със зла умисъл и нямам нищо против Вас, целта ми е да спомогнете на служителите от общината (и читалището) по-добре да организират такива събития. Все пак хубавият ни град зависи от нас самите, не от други хора."

Мнението /с малки съкращения/ е на Георги Ковачев. А ето какво ни писа и Мария Костадинова: "Аз имам билет за театъра, който струва 5 лв! И не само аз, но и още мои познати сме си КУПИЛИ билетите на цена от 5 лв, а не безплатно както се говори! Не съм за парите, но може ли такова безобразие!!!".

Има и още няколко мнения, постъпили на електронната ни поща, но тъй като горните изказвания горе-долу ги обобщават, тях няма да публикуваме.

След няколко поред телефонни разговора и уточнения по линията AsenovgradNet – община Асеновград се стигна до крайното решение – закупените от граждани билети, които са не повече от 15 на брой, минават в графата "безплатни". Стойността им ще бъде възстановена на техните притежатели преди самото представление на "Сега или никога", което започва в 19 ч. на 15 май. Възможност за измами няма, тъй като безплатните билети, пуснати след закупуването на въпросните 15,  са с печат "откупено", докато на тези, за които е платено такъв липсва. Връщането на парите ще става на касата на читалище "Родолюбие". Допълнително уговорената постановката в 17 ч. ще е безплатна. Билети за нея могат да се намерят днес на касата на читалището.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини