Костадин Яков: Поръчката за детската градина в "Запад" е опорочена

По процедурата за обществена поръчка с предмет "Детска градина за 6 групи в кв. "Запад" в Асеновград – тяло "Г" и вертикална планировка" съществуват пороци при определяне на методиката за избор на изпълнител. С тези съмнения председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Костадин Яков входира питане до кмета Емил Караиванов, отговор на което  ще очаква на сесията в сряда, 16 май.
Какви са мотивите при избор на оферта да се заложат средните стойности в методиките за ценообразуване и сроковете, а не икономически най-изгодните предложения, пита Яков.
Искаме да знаем какви са същинските мотиви, които общината прилага, за да избере оферта с 65 000 лева по-висока от предложението на класираната на второ място фирма например обясни Яков. Това не е ли ощетяване на общинския бюджет и не е ли пилеене парите на данъкоплатците и гражданите на Асеновград, е допълнено в питането към ръкодството на общината.
В останалата част от въпросите председателят на групата на ГЕРБ иска отговор защо не е бил назначен инженер още в началото на сформиране на комисията за разглеждане на офертите, както и защо за обект, който представлява ІV категория строителство по ЗУТ се изискват двама експерти, които да притежават специалност "електрически централи, мрежи и системи". Според ГЕРБ, това може би е направено за определена фирма, която да спечели поръчката и има вероятност да се счете за дискриминационен елемент към другите фирми. Накрая на питането Костадин Яков настоява кметът да даде отговор и на въпросите коя е фирмата, класирана на първо място в процедурата, и сключен ли е договор с нея.
ГЕРБ е за прозрачно управление и хората трябва да са наясно как се изразходват парите от общинската хазна, заяви Яков.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини