Иззеха близо 100 000 къса контрабандни цигари

99 200 къса контрабадни цигари иззеха полицаи от Областната дирекция на полицията в Пловдив. В ареста са задържани трима мъже. При специализирана полицейска операция, проведена вчера от служители на РУП-Асеновград и сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДП - Пловдив, са били иззети близо 500 стека цигари без акцизен бандерол. В село Нареченски бани при проверка на лек автомобил Опел Астра, ползван от асеновградчанина С.А. /39 г./, са били намерени 400 стека с цигари "Дон". В последвалото претърсване в гаража му в Асеновград полицаите открили 20 стека цигари "Ракел Слимс".
В хода на операцията от лек автомобил Мерцедес, собственост на 39-годишната Ш.К. от Асеновград, са били иззети 30 стека "Ракел Слимс", а от жилището на Д.Н. /42 г./ в същия град - други 9 стека от същата марка. Още 371 кутии с цигари "Уинър" и "Моратен" полицаите намерили в дома на 31-годишния асеновградчанин Н.А. По първоначални данни тримата били купили цигарите от С.А.
В хода на операцията са били задържани още двама мъже – Т.Х. /39 г./ и от Асеновград и Т.Л. /38 г./ от Смолян, съпричастни към деянието.

С.А., Т.Л. и Т.Х., който е известен на полицията и осъждан, са задържани в ареста за 24 часа.

Срещу Ш.К. и Д.Н. са образувани бързи производства.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини