Опаковките ни фалшиви, водим класацията

България е сред водещите страни по фалшифициране на опаковки на продукти, каза при откриването на Програма за борба с фалшивите сертификати регионалният директор на Интертек-Муди Европа Иван Савов.

Савов посочи, че страната ни е част от верига с други държави, които подготвят фалшивите продукти, предаде БТА. Най-проблемните зони у нас са козметиката и детските играчки.

Савов заяви, че пет процента от продуктите в света са фалшиви, като няма сфера, която да не е засегната. По думите му проблемът не е само финансов, но в голяма степен засяга здравето на хората.

Според него това налага създаването на координираната глобална програма, инициирана от Интерпол. Интертек-Муди и МВР изпълняват съвместно проекта в партньорство с Интерпол. По него се предвижда обучение на представители на полицейските служби, митническите структури и прокуратурата по принципите на функциониране на глобалната система за контрол на безопасността на продукти и услуги и идентифициране на фалшифицирани сертификационни знаци.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини