Фенове на екстремните спортове срещат Джулай с Wild Horses

Стартира Фестивалът на екстремните спортове "Асеновград - град Приключение - 2", съобщиха организаторите на събитието.

30 юни, събота

Стартиране 10.30 ч. - затворен маршрут през Червената скала, Сухия бунар и село Добростан, старт и финал на мястото на фестивала. Маршрутът е крос-кънтри, сравнително малка денивелация и разнороден терен, основно коларски път. Ще бъде обозначен, всеки завършил маршрута може директно да се присъедини към купона на старта. Към групата колоездачи ще има и водачи от клуб "Тангра".

1 юли, неделя

Около 22 км. спускане през пресечена местност - Юртите, Кулята, яз. Сушица, село Тополово. Автобус и камион ще чакат в Тополово, за да върнат участниците на старта в Добростан. Отново ще има осигурени водачи към групата колоездачи.

За парапланеристите организаторите смятат да има "Ретро състезание" по крос кънтри. Нарекли са го така, тъй като ще се проведе, както в добрите "стари" времена, а именно без GPS устройства, а с фотоапарати (в случая дигитални). Регламентът ще е следният: Излитане от старта на Добростан (отварянето на стартовия цилиндър ще стане посредством големи ленти. При положение Х е затворен, а когато лентите са успоредни стартовия цилиндър е отворен и състезателите могат да тръгват по маршрута). Има определени 4 контролни точки, които трябва да бъдат заснети с фотоапарат - успоредните ленти на старта след излитане, втора точка е манастира "Света Петка" посока Асеновград, трета точка е Манастир "Свети Кирик" след Асеновград, следва връщане до Добростан с кацане на старта или прелитане над него и извикване на номера на състезателя или казването му по радиостанция. Печели този, който стигне първи старта в Добростан с всички снимки по маршрута.

Ще има поощрителни награди и много смях след края на класирането.

"Градът Приключение" ще е с отворени врати за ентусиасти от всички възрасти от всеки един край на страната. "Ако някога сте искали да направите нещо щуро, просто не сте се замисляли, че то е точно пред погледа ви. Нека заедно направим един цветен и уникален фестивал на екстремните спортове. Да полетим, да покараме колело или просто да се забавляваме", призовават от "Тангра". Тази година идеята им е любителите на високия адреналин да посрещнат заедно Джулай морнинг. Ще свири бандата Wild Horses. Ако сте фенове на музиката на Europe, Gary Moore, Rainbow, Van Halen, Toto, Roxete и като цяло на класическия рок, ще си струва да ги видите на живо в очакване на Първоюлското слънце.

С помощта на община Асеновград превозът за парапланеристи и колоездачи по определените маршрути ще е безплатен. Осигурени са също линейка с лекарски екип и планински спасителен екип. Въпреки това е препоръчително всички участници във фестивала да имат валидна планинска застраховка.

Програма на "Асеновград - град Приключение - 2":

Петък и събота сутрин – установяване на палатковия лагер и пристигане на участниците.

Събота:

10.00 Официално откриване на Фестивала

10.30 Стартиране на колоездачи по маршрут

11.30 Беседа на тема "Безопасност в летенето"

12.30 Официален брифинг за парапланеристите участници във фестивала

13.30 Отваряне на старта за излитане

14.00 Игри за малки и големи

18.30 Организиран транспорт парапланеристи до старта в с. Добростан по определен маршрут

20.00 Рок-концерт "За приключенията, приятелите и още нещо…"

Неделя:

Посрещане на изгрева

11.00 Стартиране на колоездачи по маршрут

12.30 Брифинг за парапланеристите участници във фестивала

13.00 Отваряне на старта за излитане

14.00 Игри за малки и големи

18.00 Организиран транспорт връщане на старта в Добростан

19.00 Закриване на фестивала

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини