След 12 г. на поста Димитър Шишков напусна общината, търси се нов главен архитект

Община Асеновград търси нов главен архитект. Конкурсът вече е обявен, като подоробности за изискванията и условията за участие могат да бъдат видяни на сайта и на таблото във фоайето на общината.

Новият главен архитект ще е действително нов, имайки предвид факта, че престижният пост се заемаше 12 г. от един и същи човек. В началото на месеца обаче арх. Димитър Шишков получи присъда от 6 месеца пробация, заради умишлено създаване на официален документ с невярно съдържание. След като призна всички обстоятелства по повдигнатото му обвинение, той сключи споразумение с Районната поркуратура. Нещото, което "изяде" главата на архитект №1, бе печат "Влязло в сила", сложен на строително разрешение за кабелна мрежа на фирма на местен тв бос. Шишков го е направил, въпреки, че е знаел, че разрешението е в процедура на обжалване и има достатъчно достоверни обстоятелства, според които то е съставено на основата на предишни документи с невярно съсържание.

Преди дни дългогодишният главен архитект на Асеновград е напуснал поста по взаимно съгласие. Ако трябва да сме по-конкретни, молбата му за напускане всъщност е била следствие на предложение от страна кмета Емил Караиванов. Малко преди това се случи, градочалникът, без да е особено конкретен, даде все пак индикации какво ще бъде решението му. Пред медиите той заяви, че няма страхове и съобразявания да отстранява общински служители, "особено в случай като този".

Документите за участие в конкурса за нов главен архитект се подават в Информационния център в 10- дневен срок от публикуване на обявлението за конкурса в регистъра по чл. 61,ал. 1 от Закона за администрацията и медиите. Списъците и други съобщения във връзка с конкурса се обявят на таблото във фоайето на общината, ет.ІІ, пл. "Акад.Николай Хайтов" №9.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини