След дълги перипетии: Стартира ремонтът на шест улици в Долни Воден

Стартира дългоочакваният ремонт на шест улици в Долни Воден, съобщи зам.-кметът на Асеновград Манол Генов. След като повече от година изпълнението му бе забавено, заради проблеми при провеждането на процедурата от предишното ръководство и обжалвания от фирми, кандидатствали за изпълнението, ремонтът ще започне още този понеделник. Поръчката бе обявена в самия край на мандата на предишния кметски екип. Тогава бе взето и решението за определяне на изпълнител. Последва обаче обжалване пред КЗК от страна на "Запрянови - 03" ООД, след което спорът продължи в съда.

Кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов ще даде старт на ремонтите утре в 10 ч. от ул. "Язовирска". Останалите улици, които ще бъдат асфалтирани, са "Мария Сярова", "Камара", "Н.Геров" и "Искра". Освен това ще се възстановят настилки след канализация в квартала.

При последната промяна на Инвестиционната програма, гласувана от ОбС през юни, средствата за ремонтите в Долни Воден бяха наново преразпределени като сумите за ремонт на 5 от обектите се завишиха за сметка на ремонта на ул. "Язовирска". Намалението при нея е от 40 990 лв. на 22 073 лв. Повече средства ще се дадат за "Мария Сярова" - от 19 420 лв. на 23 330 лв., "Камара" - от 11 590 лв. на 13 901 лв., "Н.Геров" - от 6 530 лв. на 7 830 лв., на "Искра" - от 15 695 лв. на 18 251 лв., както и за възстановяването на настилките след канализация - от 44 360 лв. на 53 230 лв.

Преразпределението бе направено във връзка с влязло в сила съдебно решение на ВАС. За какво точно става дума можете да видите ТУК.

Стойността на проекта е 140 000 лв.. Парите са предвидени в общинския бюджет. От общината обещават ремонтите да приключат в рамките на малко повече от месец.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини