Шестима на финала за поста главен арихтект на Асеновград

4 мъже и 2 жени се борят за овакантеното място на главен архитект на Асеновград. След предварителния им подбор по документи, шестимата ще трябва да се справят с тест, който ще се проведе в края на този месец.

Допуснатите кандидати са:

  • Арх. Константин Атанасов,  бивш главен архитект на Съединение
  • Арх. Параскева Миленкова, която съвсем наскоро остана втора в конкурса за главен архитект на пловдивския район "Южен"
  • Арх. Антоанета Топалова, главен архитект на Пловдив преди около 20 г., а преди около година и на Смолян
  • Арх. Златко Конов, съветник в ОбС – Пловдив, бил е главен архитект на район "Северен"
  • Арх. Костадин Палазов – управител на фирма, занимаваща се с проектиране на жилищни, обществени и промишлени сгради и комплекси
  • Арх. Христо Петков, носител на няколко нагаради за различни негови и екипни проекти на сгради

Който и от тях да събере най-много точки на теста, ще бъде буквално нов главен архитект на Асеновград, имайки предвид факта, че престижният пост се заемаше от един и същи човек цели 12 г.

Преди около месец арх. Димитър Шишков обаче получи присъда от 6 месеца пробация, заради умишлено създаване на официален документ с невярно съдържание. След като призна всички обстоятелства по повдигнатото му обвинение, той сключи споразумение с Районната поркуратура. Нещото, което "изяде" главата на бившия вече архитект №1 в Асеновград, бе печат "Влязло в сила". Същият е бил сложен на строително разрешение за кабелна мрежа на фирма на Иван Гологанов. Шишков го е направил, въпреки, че е знаел, че разрешението е в процедура на обжалване и има достатъчно достоверни обстоятелства, според които то е съставено на основата на предишни документи с невярно съсържание.

В крайна сметка дългогодишният главен архитект на общината напусна поста по взаимно съгласие. Ако трябва да сме съвсем точни, молбата му за напускане всъщност бе попадена, едва след като преди това кметът Емил Караиванов я поиска.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини