Идва ужасяващо слънчево изригване

Ужасяващо слънчево изригване, което ще доведе до катаклизми, очакват астрономите, пише "България Днес". Суперизригването ще предизвика срив в комуникациите и електрозахранването, съобщи шефът на Националната астрономическа обсерватория в Рожен Никола Петров.

Засега обаче астрономите не могат да предвидят дали това ще стане в следващите няколко месеца или до една година. "Не е ясна точната дата на този абсолютен максимум на слънчева активност и никой не може да я предскаже", казва Петров.

Свръхизригването по никакъв начин не може да се свърже с предсказанията за край на света.Няма да има и глобални катаклизми. В същото време специалистът обясни, че слънчевата активност е доста увеличена. Зачестяването на изригванията може да повлияе върху здравето на хората, обясняват лекари. Най-чувствителни към тях са по-възрастните хора, както и страдащите от ревматизъм, проблеми с кръвното налягане или със сърдечно-съдова болест. Съветът на специалистите е да се намали алкохола, кафето и газираните напитки.

Новини.бг

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини