Първа копка на проекта за прихващане водите на Аман дере

Задава се първата копка на проекта за защита на Асеновград от наводнения. "Създаване на условия за устойчиво развитие чрез подобряване на жизнена и работна среда, включително предприемане на мерки за защита от наводнения в община Асеновград", както е официалното му име, включва прихващане на водите на Аман дере и изграждане на тръбопровод така, че да се спрат постоянните заливания на улици, наводнения на къщи и мазета, както и ерозията на градската среда. Целта е да се подобрят условията на живот на 9303 жители на кварталите "Запад", Горни и Долни Воден, като се облекчи достъпът им и до здравни, социални и административни услуги в общината.

Проектът е на стойност малко над 996 000 лева и се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие" чрез Еврофонда за РР на ЕС. Той бе одобрен в средата на 2011 г., а крайният срок се предвижда да е юни 2013 г .

Церемонията по първа копка ще е на 27 септември. След това кметът Емил Караиванов и членове на екипа по проекта ще дадат пресконференция, на която ще запознаят медиите с основните заложени дейности и строително-монтажни работи по прихващане на водите на Аман дере.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини