ОДЗ "Зорница" - отвътре "кукла", отвън...ни пързалка, ни люлка

Капацитетът на детската градина е 130 места в общо 6 групи, 2 от които яслени. Над 10% е за деца със здравословни проблеми и такива, чиито родители са безработни или неосигурени

Дългоочакваната от родители нова сграда на ОДЗ "Зорница" най-сетне отвори врати. На днешното официално откриване присъства цялото ръководство на община Асеновград, там бяха също депутатът Илия Пашев и зам.-областният и екс асеновградски градоначалник Христо Грудев.

"Днес се финишира инвестиция в размер на 1,6 млн. лв. Предстои и реализирането на целия общностен център за интегриране на деца до 7-годишна възраст. За мен е чест и удоволствие да отбележа финала на един мащабен проект, който се реализира с финансиране от общината и от Световната банка", заяви д-р Караиванов.

В приветствието си зам.-областният Христо Грудев не пропусна да припомни, че проектът е стартирал по време на неговия кметски мандат, а първата копка на обекта е направил лично премиерът Борисов.

Малко по-късно ресорният зам.-кмет Манол Генов коментира пред медиите, че общината има сериозни претенции към техническото задание по проекта -  в него не са били заложени нито детски площадки, нито съоръжения, нито затревяване. Поради тази причина дворът на градината буди по-скоро асоциации с полева обстановка, отколкото с място, където да играят и спортуват малчугани. Липсвала е дори пожароизвестителна система, за която допълнително се е наложило отпускане на средства от местната хазна.

К.Нешева

На откриването присъстваха (от ляво надясно) зам.-областният Христо Грудев, председателят на ОбС Светозар Шуманов, кметът Емил Караиванов, депутатът Илия Пашев, зам.-кметовете мария Вълканова, Мюмюн Алиджик и Манол Генов
Децата се бяха подготвили с програма от песни и танци, които очароваха майки, баби и гости
Двете малки красавица са сред 106-те деца, които ще посещават новото детско заведение в кв. "Запад"
Тези две момиченца също ще се подготвят за първокласнички в "Зорница"
Мнозина дойдоха да видят лично новата сграда на ОДЗ "Зорница" и нейното официално откриване
Помещенията и обзавеждането изглеждат прекрасно

"Мама, татко и аз" - след огледа на сградата и помещенията, родителите доволни, децата и те
За съжаление гледката отвън е далеч от определението "прекрасна"
Няма площадки, няма люлки и пързалки, няма дори и трева
А крайна сметка няма и път...
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини