Над 300 артикула, изработени от децата на Асеновград, на благотворителен базар

Над 300 артикула, изработени от асеновградски деца и ученици, ще бъдат изложени на благотворителния базар в градската библиотека, организиран от Български форум за Тоше Проески, съобщиха за AsenovgradNet организаторите на инициативата. Сред малките творци има такива от детските градини "Слънце", "Асенова крепост", "Никола Вапцаров", ОДК, клубове към читалищата, СОУ "Княз Борис Първи" и др.

95 на сто от ръчно изработените артикули са лично дело на децата, останалите са дарени от български майки, информираха от фен клуба на трагично загиналата през 2007 г. македонска музикална звезда.

Базарът ще се проведе на 6 октомври, събота, в библиотека "Паисий Хилендарски". Началният час обаче се измества напред и вместо предварително обявения 12, става 11. Мотото, под което ще премине е "Деца помагат на деца".

Възпитаници на дом "Таню Войвода", в чиято подкрепа всъщност се организира благотворителното събитие, са подготвили представление за всички, които уважат събитието. Със свои изпълнения ще се представят също училището и градината в Долни Воден, съобщиха още от Български форум за Тоше Проески.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини