ГЕРБ иска отмяна на решение на ОбС в Асеновград

Групата на ГЕРБ в ОбС - Асеновград ще внесе възражение до областния управител Здравко Димитров относно гласуваната на последната сесия промяна в инвестиционната програма на общината, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ Пловдив - област. В него съветниците ще настояват да бъде отменено решението, тъй като според тях, то е взето при манипулиран вот.

Промяната в инвестиционната програма беше подложена на гласуване 2 пъти - при първия гласуваха 16 души, което не е достатъчно, за да мине предложението.

"При повторното гласуване се оказа, че са преброени гласовете на 17 съветника", обясни председателят на групата на ГЕРБ Костадин Яков. "Заради съмнения, поискахме разпечатка и от нея стана ясно, че за гласувал е посочен колега, който не е в залата", допълни Яков. Възмутени от манипулацията, ГЕРБерите напуснаха общинското заседание.

"Считаме, че управляващото мнозинство от БСП, СДС, ДПС, НДСВ в Асеновград за пореден път демонстрира безпардонно отношение към гражданите на общината. Да манипулираш гласуване по най-важната точка от дневния ред в една сесия е не само в разрез с нашите политически принципи за прозрачност, но и управленска и човешка непочтеност", категорични са от ГЕРБ - Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини