С митинг на ВМРО и Атака започна процесът срещу имамите

Стотици патриоти и националисти се събраха в центъра на Пазарджик преди началото на 3-тото заседание срещу 13-те имами. Симпатизанти на ВМРО и Атака, предвождани от лидерите на двете партии - Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, оглавиха митинга в подкрепа на съдебната система.

От Национален фронт за спасение на България също подчертаха, че този протест е не само в защита на съдебната ни система, но и е протест срещу радикалния ислям и неговото най-ужасно лице тук, в Пазарджик - жените с бурки и мъже с дълги бради, които не са характерни за традициите на мюсюлманите в България.

Протестиращите изтъкнаха, че днешната им акция тук е борба за спасение на България и е срещу опита за навлизане на пълзяща ислямизация в страната ни. Те подчертаха, че ислямът навлиза в България и се опитва да ислямизира циганското население у нас.

Патриотите и националистите изразиха категоричното си непримирение в настъплението на саудитския и турския ислям. „Ние сме тук, за да не изтървем България, защото изтървем ли я, изтървали сме всичко", коментираха от НФСБ и добавиха, че провокациите на протурското правителство на ГЕРБ няма да свършат.

Преди началото на заседанието част от подсъдимите заявиха, че те са родени в България и това е тяхната страна. Те добавиха, че не се притесняват от присъствието на националисти пред съда. По думите им, ако по някое време се повтори сценария от Югославия, няма да са виновни те.

Подсъдимите призоваха журналистите да докажат, че те са призовавали да се режат глави. Те си обясняват процеса срещу тях като опит да се ограничат техните права и е дискриминация и обида против мюсюлманите. По думите им мюсюлманите в България никога не са имали религиозни права и българската държава не е толерантна спрямо българските мюсюлмани.

Един от подсъдимите показа снимка на своята прабаба от 1970 година, която също е с бурка, затова според него не трябва да се прави такъв проблем от присъствието на забулените жени в града.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини