С мързел и магически еликсир мъж чукна 110 години

Най-старият жител на Великобритания – 110 годишният Редж Дийн, отбеляза рождения си ден с концерт, на който за съжаление не успя да присъства. През дългия си живот англичанинът е преживял 24 британски премиери, три съпруги и две световни войни.

Обяснява дълголетието си с вроден мързел и това, че никога не си е давал зор за нищо. През Втората световна война Редж бил военен свещеник в Бирма, а след това станал преподавател.Версията с мързела се отрича яростно от по-младите му роднини. Не дават и дума да се спомене за нея. Според тях дълголетието му се дължи на тайнствен еликсир, който му бил подарен, като посетил Индия на младини.

С половин уста Редж признава, че в края на Първата световна война, като бил в перлата на Британската корона един възрастен индус му дал някакво питие. Преди това англичанинът му бил помогнал с нещо. Получил еликсира като благодарност. „Изпий го и ще доживееш до 100 години”, предрекъл му индусът. И Редж Дийн изпил мътната и горчива течност. И на 110 години пак не вярва дълголетието му да е от това. 

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини