Британски учен попадна в затвора заради „супермодел”

Дениз Милани

Британският учен Пол Фремптън бе осъден на 4 години и 8 месеца затвор в Аржентина за контрабанда на кокаин. Професорът е попаднал в престъпната схема, след като в интернет го е потърсила бивша „Мис свят бикини”, пише вестник „Дейли мейл”.

Фремптън е бил арестуван през месец януари при опит да пренесе от Аржентина в Перу близо 2 кг кокаин. Наркотиците са били открити в багажа на учения на летището в Буенос Айрес.

Британецът, който преподава физика, в университета на Северна Каролина, твърди, че е бил излъган от трафикантите. В продължение на 11 седмици той си е мислел, че комуникира в интернет с жена, представящата се като бивша „Мис свят бикини” – Дениз Милани.

Когато „моделът” е поканила 68-годишния професор да се срещнат в Боливия, той незабавно се е съгласил. В боливийската столица Ла Пас британецът е бил посрещнат от мъж на средна възраст, който е заявил, че Милани е заминала за Буенос Айрес, но е оставила куфар със свои вещи, който трябва да й бъде занесен.

На следващия ден Фремптън е заминал за столицата на Аржентина, но неговата „приятелка” не е била и там. На британеца е било казано, че трябва да отнесе куфара в Брюксел, където манекенката го чака. Ученият е прекарал 36-часа на летището в аржентинската столица и е решил да се прибере в САЩ с полет през Перу.

Именно в Буенос Айрес е открит и кокаинът, който е бил в куфара с вещите на „супермодела”. Аржентинската полиция обаче не вярва на думите на британския професор и смята, че той е знаел, че пренася дрога.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини