Двама спипани с дрога след гонка край Кемера, 42-годишна с над кило марихуана в дома си

Трима мъже от Пловдив и жена от село Мирово бяха заловени при специализирана полицейска операция, проведена от служители на група "Наркотици" при сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и техни колеги от секторите "Специализирани полицейски сили" и "Престъпления по пътищата" при Областната дирекция наполицията.

По време на операцията бяха иззети над 1250 грама марихуана.

На 27 ноември около 19 часа в района на комплекс "Кемера" е бил спрян за проверка лек автомобил БМВ, в който пътували П.И. на 25 г. и И.Т. на 26 г. Зад БМВ-то се е движил лек автомобил Мазда, който не спрял на подадения полицейски сигнал със "стоп палка" и с висока скорост продължил пътя си.

След кратко преследване колата, в която били К.Г. на 20 г. и 19-годишно момиче, принудително е била спряна. При претърсване в двата автомобила са били открити 0.94 грама марихуана. В хода на разследването е станало ясно, че същия ден в землището на Мирово П.И. и И.Т. са взели от 42-годишната М.А. около 100 грама марихуана. Под мост на река Марица между селата Мирово и Милево те дали 95.96 грама от дрогата на К.Г. Тогава двете коли тръгнали за Пловдив. Когато К.Г. видял полицаите на пътя, изхвърлил от Маздата наркотика, който по-късно е бил намерен при огледа на района.

На следващия ден в дома си в Мирово е била заловена и М.А. В жилището й са били открити 1 кг. и 158 грама марихуана. В Пловдив в ареста за 24 часа са били задържани П.И., И.Т., К.Г. и М.А.

След изтичане на този срок П.И. ,И.Т. и М.А. са били приведени в следствения арест за 72 часа.

Още двама младежи бяха заловени с наркотици в Пловдив. В сряда около 14 часа на ул. "Сполука" полицаи от Шесто РУП задържали 14-годишно момче с 22 найлонови торбички с марихуана с общо тегло 3.78 грама. По същото време и на същата улица е бил заловен и Л.Т. на 21 г., от когото тиинейджърът бил купил дрогата. При личния обиск у Л.Т., който е известен на полицията и осъждан за кражби и притежание на наркотици, са били открити 0.112 грама марихуана. Двамата младежи са задържани в ареста за 24 часа.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини