Наследник на 19 млн. долара умря от студ

Клошарят даже не разбрал, че е богат...

Далечен роднина на ексцентричната американска милионерка Хюгет Кларк, който трябваше да получи 19 млн. от нейното огромно наследство, бе открит мъртъв вслeдствие на премръзване, информира "Джорджа дейли нюз".

Тялото на 60-годишния бездомник Тимъти Хенри Грей бе намерено от деца край жп надлез в северозападната част на щата Уайоминг. По това време температурата била около минус 12 градуса.

Грей всъщност е праплеменник на Кларк, която почина през май 2011 г. на 104-годишна възраст. До края на живота си той е нямал представа, че има право на 6,25% дял от нейното наследство, натрупано от добив на медна руда. Според адвокатите, управляващи наследството й, по консервативни оценки то възлиза на над 300 млн. долара.

Хюгет Кларк, най-малката дъщеря на бившия американски сенатор Уилям Кларк, в завещанието си не оставя пари на роднинините си. Вместо това приписва всичко на своята медсестра, на своя кръщелница, на адвоката, счетоводителя, болницата, лекаря, на любим мюзей, на различни служители и на фондация за изкуство, която тя иска да основе в Санта Барбара, Калифорния.

Тъй като не получили и цент от покойната мултимилионерка, 19 от роднините на Кларк оспорили завещанието й пред съда в Ню Йорк. Покрай съдебните битки адвокатите открили, че сред правоимащите е и Грей. Но дори частни детективи, които наели, не успели да го открият.

Въпреки че водел живот на клошар Тимъти е имал достъп до пари. В портфейла му бил открит чек от 2003 г. за "солидна сума", казаха от полицията.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини