Станимашките старейшини - спестовници за пример

Истински спестовници се оказаха станимашките старейшини, съдейки по отчета за изразходваните от тях средства през първата 1 година от мандата им.

Парите, похарчени от ОбС - Асеновград през изминалите 12 месеца, са с около ¼ по-малко от предвиденото, става ясно от докладната на председателя Светозар Шуманов. Най-голямата икономия е в перото "Издръжка" на местния парламент – от 104 500 лв. спестени тук са почти половината или точно 46 124 лв.

Съветниците са проявили и забележителна скромност при пътуванията по работа в страната за сметка на хазната. От 10 000 лв., подготвени за командировки из китната ни родина, изхарчени в крайна сметка са едва 151 лв. Малко по-сериозно е положението с трансграничните работни пътувания, но така или иначе и там личи стремеж към бягство от излишни разхищения – налице е 3 808 нереализирана в чужбина общинска пара (от заделени за целта също 10 бона).

За отбелязване като любопитен факт е, че и стотинка не е пипната от предвидените 500 лв. за научни изследвания и библиотеки. Повече от явно е, че научната и изследователска работа за сметка на данъкоплатеца не е сред приоритетите на 33-мата. Но пък и не точно това се очаква от тях.

В крайна сметка рекапитулацията е следната – от общо 289 260 парични единици, планирани за разход от асеновградския законотворец, харчът през 2012-та е стигнал до 209 477 лв. Спестените в резултат на това пари са точно 79 783 лв.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини