Nokia Lumia 820 - перфектният баланс между качество и цена

Смартфонът вече поддържа меню на български език, за разлика от моделите с предходната версия на Windows.

Той е с 2-ядрен процесор, 8-мегапикселова камера, допълнителни Nokia приложения, с които други Windows телефони няма да разполагат (като гласова навигация), а като опция предлага и безжично зареждане на батерията. Многообразието от цветни панели в свежи и актуални цветове, с които се предлага, го правят перфектният смартфон за всеки вкус.

Дизайнът на Lumia 820 се доближава до този на 800, размерите са идентични, но формата е леко променена, за да гарантира на смартфона негов характерен силует.

Смартфонът вече поддържа меню на български език, за разлика от моделите с предходната версия на Windows.

Яркият 4,3-инчов AMOLED екран върви с WVGA резолюция 800 x 480 пиксела. ClearBlack дисплеят, който за пръв път бе представен с Nokia Lumia 900 помага да се намалят отблясъците, когато сте навън, докато Gorilla Glass покритието го предпазва от надраскване.

В горния край на дисплея е камерата с оптика Carl Zeiss, а снимката е придружена с двойна LED светкавица, която гарантира чудесни външни фотоси.

Nokia Lumia предлага и различни „глезотии", като Smart Shoot, с която правите няколко снимки с едно натискане на бутона на камерата. След това ги комбинирате в една, така че всеки в групата изглежда възможно най-добре.

Nokia City Lens помага лесно и бързо да откриете търсен от вас магазин, ресторант и дадена фирма. Достатъчно е само да стартирате приложението и обектите около вас се визуализират на екрана на телефона, и то в 3Д формат. След това можете да прочетете отзиви за обслужването, да запазите маса или да намерите най-бързия път до съответното място. Приложението е допълнителен бонус към безплатната гласова навигация, която е вградена в повечето Nokia модели.

Безжично зареждане е улеснение, което не е за подценяване. Трябва само да изберете безжичен зареждащ панел за своята Nokia Lumia 820. След като вече сте поставили панела, просто сложете телефона на зареждаща основа – или зареждащата възглавница на Fatboy – за да заредите батерията.

Добре познатото приложение Nokia Messaging е налично и тук, С него конфигурирате всички ваши пощенски кутии и имате достъп до ъпдейти в реално време.

Смартфонът 820 предоставя пълните версии на Microsoft Office и Outlook, като чрез подвижния си офис можете да създавате или редактирате документи в PowerPoint, Excel и Word.

С ултра бързият Internet Explorer 10 браузър, сърфирането в мрежата е несравнимо удоволствие.

В крайна сметка, ако търсите не толкова скъп смартфон, който обаче не отстъпва по функционалност на конкурентите, то Nokia Lumia 820 определено е подходящият избор.

Nokia Lumia 820

Размери 

Височина, мм: 123,8

Ширина, мм: 68,5

Дебелина, мм: 9,9

Тегло, гр: 160

Дисплей, инч: 4,3

Резолюция на дисплея, пиксели: 800 х 480 (височина х широчина)

Памет 

Вътрешна памет: 8GB, 1 GB RAM

Допълнителна памет: micro SD слот

Функции 

Операционна система: Microsoft Windows Phone 8

Процесор: Двуядрен 1.5GHz

Камера: 8 МР

Батерия

Вид: Li-Ion 1650 mAh

Време за изчакване,ч : до 330

Време за разговори, ч: до 14

Други: HSDPA, GPRS, MMS, Bluetooth, Email

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини