Борко Бърборко се срещна с асеновградски малчугани


Дните на книгата в Асеновград са открити!

Малките асеновградчани се срещнаха очи в очи с детския писател Борко Бърборко



Днес в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” официално започнаха Дните на книгата в Асеновград. Втори април е Международният ден на детската книга и по този случай беше открита изложба от нови книги за детския отдел на библиотеката. Зам.-кмет инж. Мария Вълканова подари книги на децата от детския дом и на ЦДГ „Слънце”.

Имаше специална изненада за децата от детска градина „Слънце” и децата от детския дом „Таню Войвода”, които присъстваха на изложбата. Библиотеката, съвместно с Община Асеновград им, бяха подготвили среща с автора на детски книжки Борислав Ганчев, по-познат като Борко Бърборко. Той представи част от своето творчество, засягайки различни образователни теми-за празниците през различните сезони, за здравето и болестите, за безопасното движение по пътищата, по изключително забавен и интересен за децата начин. По случай Деня на шегата, специално внимание беше обърнато на хумористичните стихотворения и гатанки, които се и оказаха любими на децата. Особено се зарадваха и на възможността сами да участват в срещата с четене на гатанки и стихотворения, като някои от тях се включиха и с рецитация на свои любими стихчета.


Снимки: DSC_0039, DSC_0058, DSC_0097 и DSC_0080

Днес в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” бе даден официален старт на Дните на книгата. Втори април - Международният ден на детската книга, бе отбелязан с откриването на изложба от нови книги за детския отдел.

Библиотеката и Община Асеновград бяха подготвили специална изненада за децата от детска градина „Слънце” и дом „Таню Войвода”, които присъстваха на изложбата.

Малките се срещнаха с автора на детски книжки Борислав Ганчев, по-познат като Борко Бърборко. Той представи част от своето творчество и по изключително интересен и забавен начин поговори с тях за празниците през различните сезони, за здравето и болестите, за безопасното движение по пътищата. Зам.-кметът Мария Вълканова подари на децата от детския дом и ЦДГ „Слънце книги.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини