Знайни и незнайни асеновградчани* напират за депутати от ляво, дясно, алтернативно и пролетно

Крумовецът Костадин Владимиров е на челно място в листата за Пловдив - област на "Глас народен", по-известна като партията на Светльо от "Хиподил". Сред останалите 5 кандидати от региона са още пловдивчанката Стефка Ангелова Кацарова и Васил Ангелов Толчев от Стамболийски.

"Кауза България" излиза за парламентарния вот с листа от седем. Под № 4, 5 и 6 са записани асеновградчаните Атанас Христев, Марияна Дафчева и Росица Стойкова. Тримата събраха съответно 2, 14 и 7 гласа на гражданските избори, организирани от движение ДНЕС. Името на доктора по международно право Йордан Дачев, който събра над половината от гласовете, не присъства в листата.

Партията на бившия военен министър Николай Цонев "Нова алтернатива" праща на изборния фронт двама от Асеновград, един от които е и водач на листата за Пловдив - област. Това е Любомир Аргиров. Другият е Недялко Рашков, който заема 4-то място.

Свои кандидати от Асеновград издига и "Център - Свобода и Достойнство" - под №7 е записан Али Хюсеин Мехмедкяйе.

Зорка Карова пък е втора при кандидат-депутатите на коалиция "Българска пролет". Димитър Чукалов и Петър Каров са съответно 7-и и 10-и в листата на коалицията, която обединява предизборните усилия на "Българска социалдемокрация" на Александър Томов и "Партия на зелените".

Национален фронт за спасение на България (НФСБ) на шефа на СКАТ ТВ Валери Симеонов е поставила на 3-та и 8-ма позиции Димитър Димитров от Боянци и асеновградчанина Иво Коройчев.

ДАНО (Демократична алтернатива за национално обединение) на отцепилите се от РЗС и станали след това независими депутати Димитър Чукарски и Тодор Великов ще има свой представител в 17-ти Многомандатен избирателен район в лицето на Екатерина Апостолова, 5-а поред в листата.

Кандидат за депутатска банки е и Костадин Плачков, наредил се 5-и в листата на Демократична гражданска инициатива. ДГИ на 75-годишния Стефан Пеев е определяна като "ракетата носител на част от младите протестиращи към парламента".

Накрая няма как да не отбележим и листата на Съюза на комунистите в България, най-малкото, защото е водена от Петя Паликрушева – Иванова, която не един и два пъти е била обект на медийно внимание, заради нестандартните си и бурни изяви като върл фен на Че Гевера. Самата тя се определя като журналист, продуцент и режисьор. Други обаче я описват като хиперактивна…активистка.

Без представители от Асеновград останаха други интересни листи като например тази на "Горда България", включваща "Свободен народ" (учредена от близки до Алексей Петров), ГОРД на евродепутата и отцепник от "Атака" Слави Бинев, Обединен блок на труда "Български лейбъристи" на синдикалиста Кръстьо Петков, Съюзът на патриотичните сили "Защита"), Национално патриотично обединение на Жорж Ганчев, "Другата България" на Божидар Томалевски, представляваща българските емигранти, коалиция "Гражданска листа - Модерна България" (обединила едноименното обединение на ексдепутата от НДСВ Борислав Цеков и партия Българска партия Либерали), чийто водач в Пловдив - област е рекламния бос Румен Кривицки.

Срокът за регистрация на листите на партиите, коалициите и инициативните комитети в РИК изтече на 6 април. До 10 ти април Районните комисии ще уведомят ЦИК за регистрираните кандидати в листите.

Бюлетините за предстоящите избори ще са минимум 25 сантиметра дълги, реши ЦИК. Полетата ще са толкова на брой, колкото са регистрираните листи.

К.Нешева

* За критерий що е то „асеновградчанин” в статията са взети единствено посочените при регистрирането в РИК постоянни и настоящи адреси на кандидатите. Произходът и роднинството не са взети под внимание.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини