Поне в армията: Жените по-умни от мъжете

От въпросите някои кандидати ги заболя главата

Общо спъване в културата демонстрират кандидатите за кадрова военна служба на Кенана. Неочаквано се оказа че тестът за обща култура е сериозен проблем за атлетичните момчета и момичета, които полагаха изпити днес. Поне 1/3-та от 96-те явили се днес си заминават, лаконично обобщи началникът на изпитната комисия полк. Манол Манолов. Някои се провалят на ФП-то, други на теста, трети – и на двете. Обикновено мъжете дават отлични резултати на физическата подготовка, но се спъваха на препитването за акъл. При жените е точно обратното.

Тестът за обща култура може и да не е сложен, но крие коварни капани, заради абсолютната еклектика на въпросите. Не се пита само за политика. От 100 въпроса кандидатите се озорват най-много на нещата свързани с компютри, автомобили и класически науки. От армията не ни дадоха примерен тест, защото информацията била „класифицирана“. Обаче дадоха примери. Въпросите за компютрите примерно, изисквали от кандидата да посочи правилния начин за копиране на текст- copy – paste, с cut – paste, control „С“ и прочие. Другото което мори кандидатите са въпроси от типа: Вярно ли е следното твърдение „Праволинейното равномерно движение е единственото движение без ускорение“. Има и обичайните подводни капанчета за всеки, който пише текст: Коя от следните думи е членувана неправилно - властта, областа, места и т.н.

Докарат ли я до теста, жените на 100 % стават войнички. „Повечето имат висшета или допълнителни квалификации, което носи бонус точки“ разясни полковник Манолов. Мъжете обаче се препотяват три пъти преди да стигнат заветните 55 от 100 възможни. Защото дори и физически отличници, при двойка на теста си заминават в къщи. Средният резултат на успелите бил 60-65 точки. Ахилесовата пета на нежния пол пък е физкултурата. След коктейла от лицеви опори, коремни преси и совалков спринт 10 по 10 метра, момичетата дишаха като риби на сухо. За капак, накрая идва бягането на 1000 метра при норматив от 3.50 за отличен.

Haskovo.net пожела да разбере дали настоящите войници на Кенана могат да покрият нормативите. Отговорът бе категоричен. Според началникът подп. Данчо Николов физическата подготовка на батальона се проверява всеки месец. Ако не хване норматива, на войникът му се дава три месеца за да влезе в час. Ако пак се провали, договорът му не се подновява. Това е достатъчна заплаха и всеки се държи във форма, допълни подп. Николов.

Г.Христов

Тъмна Индия
Полк. Манолов изрази опасения за резултатите от теста. Бе прав
За бъдещите войнички зорът започваше с коремните преси
Необходими бяха 80 за отличен
Бягането ги съсипваше
Младежите летяха като изтребители

Голяма част от групата вече отпадна

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини