Изпускат аварийно язовира над Долни Воден, разчистиха свлачище над Асеновград

Снимка: Архив

След продължителните валежи обстановката в Асеновград е нормална. Всички язовири се наблюдават и разполагат с достатъчно свободен обем, за да поемат голямото количество вода след продължителните дъждове. Аварийно изпускане се налага единствено на язовира над Долни Воден.

"Разтревожени сме от прииждането на водите на Аман дере, в следствие на което огромна скална маса е натрупана по някои от улиците в кв. "Запад", коментира зам.-кметът Манол Генов. При най-ниската точка до входа на детската градина - филиал на ОДЗ "Зорница", се бе събрало голямо водно количество, свлечено от дерето, заради запушване на дъждоприемните шахти. "Проблемът е стар и ще бъде решен генерално със строителството на новата улица покрай детската градина, включена в инвестиционната програма", информира вицекметът.

Взети са мерки за отводняването на голямото количество вода, което затруднява придвижването до детската градина със сили на общината и с помощта на ВиК. "Смятаме, че до края на деня достъпът до детското заведение ще бъде улеснен. Всички дъждоприемни шахти в града поемат дъждовната вода, тъй като след предупреждението за код оранжево, фирмата, която ги почиства, взе превантивни мерки-направи обход и ги почисти предварително", каза още Генов.

По-рано днес по пътя за Лясково, преди Асенова крепост, се срути скална маса. След предприетите от Общината мерки тя вече е разчистена и пътят е проходим.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини