Синът на изчезнал заедно със самолета пилот получил SMS от... баща си

Роднините на пилота, който изчезна през юни 2012 г. заедно с 12 пътници на самолет Ан-2 в Урал, чиято съдба и до ден днешен е неизвестна, твърдят, че са получили SMS от него! Сега следователите в Урал проверяват информацията...

"Ние проверяваме информацията, получена от сина на Хатип Кашапов. Той ни съобщи, че е получил SMS от номера на баща си с посланието: "Абонатът е в обсега на мрежата"- съобщи служителката на следствения отдел на транспорта в Урал Ирина Саркисян, цитирана от ИТАР-ТАСС. Тя отбеляза, че следователите вече са изпратили запитвания до фирмата мобилен оператор и се извършва всички необходими действия, за да се установи какво точно се случва.

Саркисян отбелязва, че ако информацията, получена от роднината, бъде потвърдена, разследването на наказателното дело, което беше спряно, може да се възобнови.

Припомняме, самолет Ан-2, на борда на който са се намирали един пилот и 12 пътници, изчезна в Урал преди повече от десет месеца. На 11 юни 2012 г. от летището в Серов, Свердловски регион, командирът насамолета  Хатип Кашапов без необходимото разрешение вдигна в небето самолета, принадлежащ на Челябинската компания "Зовът на въздуха".

В пресата бяха изказани много спекулации защо самолетът е излетял без разрешение - дори се тиражираше версия, че самолетът е бил отвлечен от летищната охрана и негови приятели.

Официално, търсенето беше прекратено на 13 ноември миналата година. Въздухоплавателното средство и пътниците в продължение на няколко месеца бяха търсени от спасители, полиция, доброволци. При това - не само в района на Свердловск, но и в съседните региони.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини