Гергов: В управленската програма на БСП няма област, в която да не пипнем

В интервю пред БНР областният председател на БСП Георги Гергов изрази мнение, че с промените, които неговата партия предлага, всеки българин ще живее достойно.

"Плоският данък си изигра ролята, когато имахме 25-30 милиарда инвестиции в държавата. Не е трагично, че предлагаме вариант, с който да се върви напред. В нашата програма за управление няма област, в която да не пипнем. Всичко е реалистично, когато се намерят хората, които могат да го направят". Така Гергов отговори на въпроса дали са реалистични обещанията за 250 хиляди работни места.

"Трябва да се работи по няколко основни въпроса - промени в законодателството, предлагаме 10-годишна програма за създаване на индустриални предприятия. В България има много предприятия, които работят, но само тези, които изнасят, стоят над водата. Износът трябва да вземе своето място и БСП ясно го казва", каза още областния лидер на социалистите.

По повод казаното от Румен Петков, че Станишев сам саботира кампанията с имена в листите като това на Мартин Захариев Гергов заяви, че медиите не са мястото, където да се коментират решенията на лидера: "Ние имаме конгрес и там ще се коментират".

На въпроса защо не се кандидатира за народен представител, както мнозина очакваха, Гергов отговори: "Заявявал съм много пъти - аз съм двоен гражданин, български и руски. Нещо, което с годините съм постигнал, на което държа и не искам да загубя. Почетен консул съм на Русия. А и уставът на партията ми не позволява на председателите - областни и общински, да стават депутати. А аз държа на председателското си място в Пловдив. Самото идване на Стефан Данаилов и проф. Бъчварова (б.р. - водачи на листите в Пловдив - град и Пловдив - област)  за мен е успешно решение, защото и двамата ще са полезни - проф. Бъчварова за селското стопанство, а Ламбо за културата, която знаете колко е важна за Пловдив."

Запитан какво мисли за евентуална бъдеща коалиция БСП - ГЕРБ, каквато предрече, че е възможна експертът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов, Гергов отговори: "Неполитическият ми отговор е, че това е невъзможно. Знае ли обаче човек какво ще се случи утре? - това е политическият ми отговор."

Вероятността до края на годината да има нови парламентарни избори лидерът на пловдивските социалисти характеризира с думите: "Ужас! Това би било пагубно. В политиката всичко е възможно, но да не дава Господ!"

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини