Тигър уби гледачка в зоопарк

Тигър нападна и уби гледачка в зоопарк в Северна Англия, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Животното е било в ограждението си и в нито един момент не е застрашавало посетителите на зоопарка, посочи полицията.
Според собственика на зоопарка 24-годишната Сара Макклей е имала голям опит в работата с големи котки. Тя обаче е нарушила всички правила и предписания за сигурност, влизайки снощи в клетката на животното. Тигърът веднага я нападнал. Малко по-късно тя била откарана в болница с рани по главата и шията и починала от нараняванията."Поради някаква неизвестна причина, по необяснима причина, защото няма причина да го направи, тя е отворила вратата и е влязла в ограждението на тигъра и се насочила направо към него. Никога няма да научим защо го е направила", каза собственикът. Тигърът е от застрашения подвид Суматрански тигри и е пристигнал в зоопарка преди 10 години като бебе. Взето е съвместно решение да не го приспиват, посочи управата на зоопарка. Все още обаче не се знае какво ще реши полицията.
"Той не е направил грешка. Просто е бил там. Той е много тежък, но не го виним за случилото се. Той е сред най-редките тигри на света", допълни собственикът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини