Давиде Мартело изненада асеновградчани, те му се отблагодариха с аплодисменти

След няколкото неочаквани и прелюбопитни точки в Пловдив (Столипиново, кръстовището на Сточна гара, Небет тепе, пред бившия Партиен дом) и центърът на Асеновград се превърна в импровизирана сцена за ню класик арт пианиста Давиде Мартело.

Германецът от сицилиански произход изнесе невероятен концерт на роял насред пешеходната зона, което хвана "неподготвени" асеновградчани, излезли в слънчевия съботен ден на разходка. Работата обаче е там, че музикантът, известен с това, че не понася свиренето в затворени помещения и на специално подготвени сцени, цели именно това - да прави изкуството си в нетрадиционни пространства и да ги променя чрез музиката си. Обича да вижда реакцията на хората, когато го чуят и видят. Казва, че израженията на лицата им го вдъхновяват.

Изявата на Давиде в Асеновград бе повече от успешна - без почти никаква разгласа, пространството около него постепенно се изпълваше с хора, които бурно го аплодираха. Тези, които желаеха, можеха да си закупят диск с негова музика. Това всъщност е и единственият начин, по който той се издържа. В края на концерта музикантът бе наобиколен от предимно млади хора за автографи, а някои дори си побърбиха дружески с него.

Давиде Мартело е гост на Фондация "Пловдив 2019" и подкрепя кандидатурата на града за културна столица на Европа. Автор е на проекта "Klavierkunst". Описва себе си с думите "Аз съм просто едно момче, което иска да свири своята си музика за свободата на най-красивите места на света".

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини