БСП - Пловдив скочи срещу назначението на Каймаканов

Структурите на БСП в Пловдив и областта не приемат назначаването на Венцислав Каймакамов за областен управител. То не е съгласувано с областното ръководство на БСП и очевидно някой е подвел премиера Пламен Орешарски, че кандидатурата е консенсусна. Това заяви Георги Гергов, председател на ОблС и ГС на БСП Пловдив.

Още през отминалата седмица, когато се заговори за евентуално назначаване на представител на друга политическа партия за областен управител ние изпратихме писмо до НС на БСП, в което остро протестираме срещу готвеното политическо назначение, тъй като отзивите от тази новина в обществото са крайно негативни.

В писмото, подписано от всички Председатели на районни и общински структури на БСП в Пловдив област настояваме и с оглед на получените резултати– 8 народни представители от двата избирателни района тази длъжност да е за представител на БСП.

Днес, на заседание на бюрото на Областния съвет, съвместно с председателите на БСП ние ще поискаме незабавна отмяна на решението за назначаването на Каймакамов, защото в събота и неделя в централата на партията в Пловдив получихме десетки декларации на местни организации структури и стотици обаждания.

Считам, че решението ще е въпрос на съвест, но хората в Пловдив, социалистите в Пловдив, всички тези близо 100 000 гласували за БСП не заслужават подобно отношение, категоричен е Георги Гергов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини