650 лева си търсят чистач/хигиенист с основно

Възможно ли е човек с основно образование и без никакви конкретни умения да получи заплата, равна да речем на тази, която получава един млад учител? Напълно, сочи справка на сайта на Агенцията по заетостта за обявените работни места в Бюро по труда - Асеновград.

Шанс да се разписва срещу 650 лева на месец има всеки завършил 8 клас, стига да е записан на борсата и да може да върти майсторски метлата и парцала.

Конкретният работодател не иска нищо друго освен предпочетеният от него кандидат да почиства добре офиси и домове. От късметлията, преборил се за едничкото вакантно място за чистач/хигиенист, не се очаква нито да има шофьорска книжка, нито да разбира от компютри, а още по-малко пък да знае чужд език.

Срещу всичко това стои предложение за безсрочен трудов договор за 8-часов работен ден на една смяна.

Единствен недостатък на обявата е, че се търси само един човек. Иначе колко хора могат да се похвалят, че без никакви особени умения работят за възнаграждение в такъв размер, ако всъщност изобщо работят? За сравнение ето и обявените условия и заплати за останалите свободни работни места в БТ - Асеновград към 26 юни:

- готвач, 1 бр., 450 лева, 2 смени, 8-часов работен ден, опит до 1 г., средно образование

- камериер/ка в хотел, 1 бр., 430 лева, 6-месечен срочен договор, средно образование

- общ работник в промишлеността, 1 бр., 320 лв., 12-часов работен ден, 2 смени, средно образование

- пакетировач, 1 бр., 320 лв., 12-часов работен ден, 2 смени, средно образование

- монтажник (изделия от кожа), 1 бр., 310 лв., 6-месечен срочен договор, 8-часов работен ден

Търсят още екструдерист, машинен оператор (шиене на облекла), общ работник, работници кухня, шофьор на тежкотоварен автомобил. Възнагражденията за тези позиции не са обявени на сайта на АЗ.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини