Актуализирано: Ремонтират покривите на 10 училища и градини

Общинският съвет прие актуализация на инвестиционната програма и бюджет`2013 на Община Асеновград. Причината бе наложителното включване на нови обекти и вътрешни промени във вече включени такива. Община Асеновград работи по проект за енергийна ефективност на образователната инфраструктура. В него е включена подмяна на вътрешна отоплителна инсталация в училище "Панайот Волов" в Долни Воден, като при проектирането, обаче, не е включена външна газификация и няма такава в първоначалната Инвестиционна програма.

184 хил. лв. са вкарани в актуализацията, като част от средствата са прехвърлени от изграждането на ново кметство в Боянци, където има икономии. Други са от икономии по възлагане на процедури по обществени поръчки, тъй като бе намалена стойността на строително монтажните работи по някои от обособените позиции в Инвестиционната програма.

В Долни Воден ще бъдат довършени и няколко улици, по които е започнат ремонт, но финансирането не е достатъчно за приключването им.

В актуализацията на бюджета най-голямото перо е свързано отново с проекта "Основен ремонт на общинската образователна инфраструктура за прилагане на мерки за повишаване на енергийната ефективност". Европейската програма не включва ремонт на покривите на сградите, въпреки че това е наложително при подобни ремонтни и строителни дейности. Затова се наложи общинските съветници да гласуват 420 хил. лв. за подновяване на покривите и покривните конструкции на деветте сгради, включени в проекта, като към тях се добави и ремонт на покрива на ОУ "Ангел Кънчев", което не е в проекта.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини