Михалевски: Най-тежкото след вота е, че хората се разделиха

„Най-тежкото, което се случи след изборите, е, че хората се разделиха. България не е в добро състояние нито като икономика, нито като фискална политика“, каза в ефира на Bulgaria On Air председателят на Комисията по регионална политика и местно самоуправление Димчо Михалевски.

„Политиците трябва да разберат, че ако карат нацията да се разделя на две, то те стават контрапродуктивни“, категоричен беше той.

По думите му БСП не държи да бъде на власт самоцелно. „Трябва да се решат няколко неща, които са важни за икономиката за социално уязвимите групи хора. Отделно има още няколко неща да се направят, за да се успокоят улиците“, каза Михалевски.

Според него е напълно нормално едно ново управляващо мнозинство да бърза с поставянето на свои фигури на ключови позиции. „Дори при предишните беше много драстично“, твърди той, но призна, че в МРРБ са останали много хора на високи позиции.

„Аз лично не смятах, че решението за разделяне на строителното министерство на две е правилно“, призна Михалевски.

Според него обаче новото Министерство на инвестиционното проектиране може да бъде полезно. „То трябва да работи активно за покритието на кадастрални карти, което беше замразено в последните четири години.

„Необходимо е да развие общите устройствени планове на общините и да се въведе единна държавна експертиза за значими над определен праг инвестиционни проекти“, обясни Михалевски.

Според него тези мерки биха имали последващо въздействие върху потребителите.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини