Билки за добро функциониране на щитовидната жлеза

Когато имаме здравословни проблеми, често се сещаме за силата на билките. Те могат да помогнат за възстановяването на редица функции в организма. Използвани в комбинация с правилно хранене, те доказват своето благоприятно въздействие. Някои от тях помагат при проблеми с щитовидната жлеза. Билките са естествен продукт, но и те до някаква степен крият риск. 

Винаги преди да започнете да ги приемате се консултирайте със специалист. Купувайте само качествени продукти и не надвишавайте препоръчаните количества. Билките не могат да заменят медикаментите, предписани за лечение. Те само го допълват.

Елеутерокок (сибирски женшен)

Екстрактът от тази билка не засяга пряко щитовидната жлеза, но помага на организма да се адаптира към стресови ситуации, а също така помага на здравето на имунната система. Това растение има благоприятен ефект и за хората с проблеми свързани с надбъбречните жлези.

Ехинацея

Много популярна билка, използвана за стимулиране на имунната система. При хората с базедова болест или болест на Хашимото може да даде добри резултати.

Катушка (червено кучешко грозде)

Тя се приема от пациенти със свръхактивна щитовидна жлеза. Облекчава симптоми като сърцебиене, безсъние, нервност. Има доказани ползи при базедова болест.

Листа от кафяви водорасли (Bladderwrack)

Използват се при хипотиреоидизъм (намалена функция на щитовидната жлеза). Лекуват запек, хемороиди. Помагат за подобряване на метаболизма, ето защо може да се разглеждат като средство за намаляване на теглото.

Ашваганда (индийски женшен) е друга билка, подходяща за проблеми с щитовидната жлеза. Помага на организма да се справи със стреса и е полезна за имунната система. Има противовъзпалителни свойства.

Източник: az-jenata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини