Семейство търси истината за смъртта на бебето си

Младо семейство, чието бебе се ражда и умира в частна клиника в Бургас, търси истината за детето си. Борейки се със съмнения за лекарска грешка и прикриване на злоупотреби, те не могат дори да сложат цвете на гроба му, защото такъв няма.След 6 години чакане и нормална бременност, Нина Мандраджиева постъпва за раждане в частна клиника в Бургас. Появяват се обаче усложнения, а след като излиза от упойка, младата жена разбира, че бебето й е мъртво, съобщава bTV
„Попитах за бебето как е. Общо взето нищо не ми обясниха. Бебето е било с увреждания, било глътнало околоплодни води и заради това се е задушило - от тежкото травматично раждане”, разказва жената.
„Никой не ми е споменавал, че има някакъв проблем въобще с детето, с майката или нещо такова. Казаха ми: „Честито, имате дъщеричка”, допълва бащата Динко Хърсев.
Когато излизат от шока, двамата започват да търсят повече информация от болницата за смъртта на детето. Получават отказ. Решават да потърсят гроба му, но не го намират.
„Ние не знаем къде ни е детето, дори и починало. Почваме да се съмняваме, че дори не е починало", казва Нина. „Детето просто липсва. Почват и у нас да се пораждат съмнения, че може да не е било и наше това дете, което са ни показали", добавя Динко.
От болницата обясниха, че детето е родено без признаци на живот и е предадено на траурната агенция, с която работят, но не обясниха защо тя е дошла да го вземе чак от Сливен и то при положение, че в Бургас услугата е безплатна, като разходите се поемат от общината.
„Ние си имаме договор с тази погребална агенция. Ние заплащаме съгласно този договор. Той не е само за това дете, той е и за отпадъците, опасните отпадъци”, каза собственикът на клиниката д-р Пенко Пенков.
В архивите на общината обаче детето е родено живо. А за петте часа, в които е било на този свят, е получило дори име, ЕГН и акт за раждане.

Източник: http://scandalplus.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини