Спасяват Ваньо Танов във ВМА

Шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов е бил настанен по спешност в реанимацията на Военна болница в неделя на обяд, съобщава "Преса".

Състоянието му е тежко, лекарите се борят за живота му. Танов е бил докаран от "Токуда", където лежи от месец май и е претърпял четири операции.

Още след първата - за отстраняване на камък от жлъчката, нещата се объркват. Близки до Танов дори се съмняват, че става въпрос за лекарска небрежност. Интервенцията е извършена от едно от светилата в жлъчно-панкреатичната хирургия проф. Радослав Гайдарски и е била успешна, разказаха приятели на Танов.

След това немарливо отношение на сестрите и липса на дежурни лекари довело до инфектиране на раната. По думите им те забравяли да правят превръзки на ВИП пациента с дни, а през последната седмица не е имало кой да смени катетрите му.

От "Токуда" коментираха, че са положени всички грижи в съответствие на състоянието, в което бил Танов. В момента той е с пневмония и в септично състояние, но докторите във ВМА се надяват да го стабилизират. След това най-вероятно ще се наложи да бъде опериран отново. Медиците са оптимисти за крайния изход от заболяването на Танов. 

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини