Свлачищата над крепостта и на разклона за Бачково остават, чакането на пари продължава

Молбата за финансиране изграждането на подпорна стена на свлачището над Асеновата крепост все още не е разгледана от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане. "За съжаление в момента с предимство са молбите от района на земетресението в Пернишко и наводнението в Бисер. Нашата молба продължава да е в графата "Чакащи". Това съобщи днес пред медиите в Асеновград кметът Емил Караиванов.

По линия на аварийните ремонти общината направи разчистване, след което по линия на превенцията поиска подпорна стена. До момента обаче отговор от Комисията няма.

Що се отнася до свлачището на разклона за Бачково, по искане на АПИ Общината е направила техническо задание за изграждане на подпорна стена. "Отговорът на Агенцията, че проблемният участък ще бъде включен в ЛОТ-а с пътя за Чепеларе, не ни удовлетворява, защото по този начин укрепването ще се забави", коментира градоначалникът. Затова и в този случай ще се кандидатства през Комисията за възстановяване и подпомагане. "Имаме готовност да изготвим проект и нужните за него 7 000 - 10 000 лева. За изграждане на подпорната стена са нужни около 250 000 лева", подчерта Караиванов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини