С "Насилие, трафик и сексуална експлоатация" стартира Националният форум за проблемите с детската престъпност

Кметът на Асеновград даде старт на научно-практическата конференция в областта на превенцията на асоциалното поведение. Д-р Караиванов подчерта, че обмяната на опит е най-подходящият начин за намиране на нови методи и техники за постигане на по-добри резултати при превенция на асоциалното поведение на младежи.

От своя страна зам.-кметът Мария Вълканова акцентира на работата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и на доброто й взаимодействие с Централната комисия и други институции.

Първата презентация бе на Константин Томанов - секретар на ЦКБППМН към Министерски съвет - "Насилие, трафик и сексуална експлоатация". Следващите два дни предстои да се разгледат още сериозни теми като "Насилието в детско-юношеска възраст" (с модератор проф. Стаматов), "Значение на сексуалното възпитание за превенция на сексуалните престъпления" (с модератори д-р Илиев и д-р Спасов) и "Административни практики" (с модератор проф. Хрусанова).

Участниците в конференцията получиха сборник "Класика и иновации в превенцията на асоциалното поведение на малолетни и непълнолетни деца", издаден специално за националния форум.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини