Докога Поповица - Асеновград ще е път - убиец

Граждани изразиха днес своето недоволство от лошото състояние на пътя Поповица - Асеновград и непредприемането на никакви мерки от страна на държавата в продължение на години. Протестиращите се събраха за около час на отбивката за Асеновград, но до реално затваряне на пътя не се стигна.

Пътят-убиец. Така в Пловдивско наричат 20-километровата отсечка, осеяна с огромни дупки, на места наподобяващи кратери. Въпреки че се води третокласен, пътят е изключително натоварен и само по случайност досега няма жертви, но докога, възмущават се хора от близките села.

Шофьори споделят, че единственият начин за придвижване е да карат на зиг-заг. По отсечката често минават и ТИР-ове, тъй като това е най-пряката връзка на Смолян с Бургас и Варна.

Пътят е включен в Лот 15 по проект "Транзитни пътища". От Областно пътно управление твърдят, че има одобрен работен проект за ремонт, но работите по него се бавят заради липса на финансиране.

Основният ремонт трябваше да започне още в края на 2009 г., но това така и не стана. "Няма пари за строителство на пътя Пловдив - Асеновград и Асеновград - Поповица и проектът няма да бъде реализиран и тази година", заяви през февруари депутатът Петър Мутафчиев, получил отговор на свое питане по темата при един от последните парламентарни контроли от тогавашния регионалнален министър Лиляна Попова.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини