Кметовете на Асеновград, Куклен и Родопи държали "ключа" за пътя до Поповица

Докато кметовете на тези общини не подпишат парцеларния план, ремонтът не може да тръгне, заяви по повод протеста в неделя областният управител Венцислав Каймаканов.

Той припомни, че преди 5 г., когато е започнало проектирането, шосето Пловдив - Асеновград и пътят Асеновград - Поповица са вкарани в един лот, за да се кандидатства за европейски пари. Което пък от своя страна означавало, че реконструкцията им трябва да върви заедно. През 2010 г., по времето на обсъждането на този проект, кметовете на трите общини не са възразили, че имат други виждания.

Едва през септември тази година на срещата в Агенция "Пътна инфраструктура" представителите на Куклен и Асеновград са изразили несъгласието си с предложените варианти за кръгови кръстовища на шосето от Пловдив за Асеновград. Лотът вече не може да се раздели на две, защото схемата е одобрена. Кметовете трябваше да реагират още през 2010 г., а не 3 г. по-късно. Докато този проблем се реши, търсим варианти да закърпим дупките на пътя Асеновград-Поповица, коментира още областният управител.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини