Бум на телефонни измами в Пловдивско, наивни пенсионери падат жертви на ало-тарикати

Само ден след като 68-годишна асеновградчанка "олекна" с 4 бона, заради съобщената й по телефона "катастрофа" на сина й в Англия, факт е поредният случай на измамен пенсионер в града. 

Около 12.30 часа вчера 73-годишният мъж получава обаждане от "снахата". Както и в предния случай, и тя живее в Лондон. Въпросната проплакала на "свекъра", че е блъснала с колата си дете, което е починало и затова е задържана в ареста. За да бъде освободена, трябвало да си плати. Малко след разговора наивникът дава 1500 лева на непозната млада жена.

В Пловдив пък е "изгорял" 92-годишен. Дядото получил телефонно обаждане от непознат, представил се за лекар. Мнимият доктор го информира, че дъщеря му е счупила крак и се нуждае от спешна операция, за която, разбира се, трябва да се плати по най-бързия начин. Малко по-късно паникьосаният баща дава 3000 лева на неизвестен младеж пред входа на дома си.

Само за ден във Второ РУП са получени други 8 сигнала от жертви на опити за телефонни измами. Всичките по схемите "спешно належаща операция на счупен крак" и "болен роднина се нуждае от лечение". Исканите суми варирали между 4000 и 15000 лева.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини