Оставете Овена да води, не предавайте никога Риби

ОВЕН

Всички знаем, че той е началникът на зодиака. Силен и властен знак, но само за външния свят, той е един от най-верните приятели. Винаги защитава, помага и подкрепя своите близки.

Не допуска сивото ежедневие във взаимоотношенията с другите хора. Много лоялен приятел, страшно жизнен и импулсивен. Единственото задължение към Овена е да го придружавате навсякъде и във всичко и разбира се, ако може той винаги да печели.

Проблемът за приятелите на тази зодия е да успеят да запазят твърдостта на характера си и да издържат на темпото на Овена, което е почти невъзможно.

ТЕЛЕЦ

Подозрителни в началото на всяко ново приятелство. Но са доста ревниви спрямо своите приятели, често не ви оставят сами и очакват абсолютна подкрепа дори тогава, когато вие имате нужда от такава. Друг път са прекалено потайни, поставящи стена между тях и света. И въпреки това обожават приятелите си и са готови на всичко за тях.

Дори да лишат себе си от нещо. В случай на криза, той ще покаже своята любезност, успокояващо поведение и вътрешна сила, която ще ви изправи моментално на крака. Един съвет: никога не пренебрегвайте Телеца, той ще ви го върне, рано или късно. Дава много и очаква много. Себелюбив, смята, че света се върти около него.

БЛИЗНАЦИ

Това са едни от най-интелигентните представители на звездното небе. Добри приятели са на онези, които ги ласкаят и им "падат в краката". Имат чувство за хумор, някои от тях обаче лесно се засягат. Притежават красиви, но трудни характери, като не всеки би могъл да ги разбере. Много често двояката им същност излиза на показ и не винаги може да се подготвиш за предстоящото.

Винаги очакват да бъдат подкрепени в някоя лудория. Обожават да спорят, понякога отстояват мнение, в което не вярват само и само да провокират разговора. За Близнаците приятели може да бъдат само хора, които са достатъчно силни да отстояват себе си, дори с цената на приятелството си с тях, и да са склонни да понасят вятърничавостта им. Те не обичат прекалено дълбоките отношения. Плашат ги.

За Близнаците е изключително важно да ги приемат такива, каквито са. Те подобаващо ще отвърнат на това със значителни усилия да запазят отношенията си с вас, което в последствие ще прерасне в трайно и дълбоко приятелство.

РАК

Това са домошарите, обичат приятелите си до полуда. За Раците, те са част от семейството. Често, за тях приятелството е всичко, но докато не им покажеш отрицателните им черти.

Не обичат критиката, дори не я понасят. Прибират се в черупката си, но въпреки това остават верни до гроб.

Обичат да са обгрижвани и почитани, като богове. За жалост те не винаги са такива. Студени и груби, понякога мачкат приятелите си, но бързо се реваншират.

ЛЪВ

Пазителите на всичко топло. Подобно на Овен, лидер, той пази гърба на приятелите си. Защитава ги от неблагоприятните ситуации, за което държи да му изказват нужното уважение. Но предприема необмислени  ходове и често съжалява. Затова е безкрайно благодарен на приятелите си, когато му дават реални съвети. Но той все пак е хищник, добродушен хищник.

Водещ принцип е справедливостта, след това е ред на нетърпението, което го обзема. Обича всеки да си знае мястото.

ДЕВА

Обича да се събира със спретнати и чисти хора. Умее да пресмята плюсовете и минусите в отношенията между близките си. Никога не пропуска удобен момент да те накара да се усмихнеш,а най-добре да се разсмееш. Разговорливи, но злопаметни и често не признават грешките си. Те винаги са безгрешни.

Верни на навиците си и не обичат промените свързани с обкръжението им. Склонни са да вярват, че са създадени да се грижат за близките си. Родените под тази зодия обичат да се срещат с приятели, водят много активен живот и не биха могли да се съберат с някой, който не уважава това тяхно качество.

Надарени са с изумителна памет, на която разчитат. За Девата неизказаното е с по-голяма стойност от афишираното.

ВЕЗНИ

Те никога не са сигурни в абсолютна степен, кое е правилното и кое грешното. В съветите обаче са много добри. Винаги знаят какво да кажат и как да повдигнат духа на приятел. За жалост, никога не могат да помогнат на себе си. Не им е нужен друг, за да водят диалог, добре се справят и сами. Винаги се стремят към това да имат близък приятел до себе си.

Обичат изкуството и това да бъдат полезни на хората ги прави популярни, което на моменти ги води до лабилност. Липсва им реална самооценка. Везните подобно на Раците имат нужда да бъдат обожествявани. Когато това не се получава от отсрещната страна, хармонията се нарушава.

Везните по природа са оптимисти, но се случва да потъват в депресия. Когато това стане, приятелски, но искрен комплимент оправя нещата. Везните винаги показват своя гняв и недоволство. Затова често страдат от непремерените си думи. Уважават хора, които са искрени, не толерират лицемерието.

СКОРПИОН

Казват, че е най-фаталният знак. Но за щастие това далеч не е толкова вярно. Скорпионите са много мили и нежни същества с близките си. Винаги готови да помогнат финансово или за някоя щуротия. Все пак е трудно да бъдат опознати.

Те имат нужда да се почувстват уверени в себе си. Ако това стане, то знайте, че сте спечелили приятел до края на живота си. Имат навика да задават смущаващи въпроси, но в замяна на отговор, дават всичко от себе си да бъдат дискретни. Изключително взискателни към другите. Затова, ако имате приятел Скорпион, знайте че сте подобаващо оценен.

Това е знак, който не прощава, нито забравя. Скорпионите уважават доверието на другите и умеят да пазят тайните ви.

СТРЕЛЕЦ

Това е пътешественикът на зодиакалния цикъл. Винаги е готов за ново пътуване, ново място за опознаване. Притежава усет към сакралното и божественото, което ги прави фанатично верни приятели. Но в никакъв случай досадни. Не се поставят в определена рамка по отношение на образованието, но са винаги с една крачка пред другите.

В най-лошия случай има изкривена представа за закон и морал. Винаги заобиколен от много хора, той знае как да организира събития и да е в центъра им. Стрелците са известни спортисти, ако не, винаги практикуват някакъв спорт. Също така са големи интелектуалци, които прекарват часове в  разнищване на различни проблеми.

Лесно прощават приятелските грешки, стига проблемът да бъде изяснен. Свободни същества, които избягват лицемерието.

КОЗИРОГ

Да, това е амбициозният знак. Винаги има цел, никога не прави нищо просто ей така. Завоюва всичко, което реши. Добър и верен приятел, той винаги ще ви помага в трудни моменти.

Приятел закрилник, стига да успее да повярва в себе си и в собствените си възможности. Никак не обича компромисите. Често обаче, обсебен от работата, не намира време за приятелите си.

Интелигентен, внимателен и много изтънчен, той е перфектният домакин. Лоялен към приятелите си, единствено служебните задължения може да го спрат.

ВОДОЛЕЙ

Това е знакът, на който му е заложено да има приятели по всяко време и навсякъде. Винаги членува в някоя група и се отличава с идеалистичните си възгледи в нея. Гореща личност, с която бихте могли да разговаряте на всякаква тема.

Много от родените под този знак предпочитат неангажиращи контакти. Преди да допусне, който и да е в неговия личен свят, трябва да се справи със собствената си идентичност. Когато неговата затвореност е победена, разрушава всички прегради и създава трайни приятелства.

Този знак сякаш не принадлежи на времето, дава без да иска нещо в замяна. Почтен и директен, той уважава свободата на близкото си обкръжение.

РИБИ

Казват, че събират позитивните качества на всяка една от 11-те зодии, но имат своя индивидуалност, различна от останалите знаци.

Рибите са безкомпромисни приятели. Не прощават. Когато се чувстват застрашени, те нападат рязко или, по-вероятно, започват да отбягват човека, въвел ги в душевен дискомфорт, губейки вяра в приятелите си и превръщайки ги в скрити врагове.

Тези хора са свръхчсензитивни и всяка непремерена дума ги наранява. За да може да помогнете на приятеля от тази зодия, трябва да се въоръжите с много търпение и да показвате изключителна привързаност. Същото се връща стократно обратно.

Източник: Розали

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини