Конкурс за модернизация на учебната сграда

Фондация "Америка за България" обявява конкурс за модернизация на учебната среда в училища на територията на цялата страна. Целта на финансирането е да се модернизира училищната среда чрез създаването на различни по тип образователни центрове. Това могат да бъдат центрове:

- по природни науки

- за интерактивно образование

- по информационни технологии

- езиков център

- многофункционални зали. 

Под "център" се разбира групирането на повече от една съседни класни стаи, кабинети, лаборатории и хранилища, които са разположени на един и същ етаж от сградата. 

При изработване на концепцията на проектното предложение, училищата смело могат да използват свободните пространства в коридорите и фоайета, превръщайки ги в места за социални контакти на учениците в извънкласно време.  

Инициативата не включва модернизирането на спортни съоръжения, кабинети по изкуствата, както и подобряване на общата инфраструктура - покрив, ограда, двор и т.н. Ремонтирането на тоалетни, коридори и фоайета може да бъде включено в проекта, ако тези помещения попадат в общото пространство на предвиждания образователен център.

Приносът на "Америка за България" ще е до 75% от общата стойност на проекта. Училището поема задължението да набави останалите 25%. Собственият финансов принос на училището към проекта може да бъде комбинация от средства, набрани от благотворителни акции и събития в полза на училището, принос в натура от училището или родителите (напр. труд), дарения от фирми или организации (строителни материали, оборудване, обзавеждане и др.), средства от училищния бюджет.

Срокът за подаване на предложения е 18 ч. на 30 октомври. 

Фондацията ще покани до 10 избрани финалисти, които да представят пълен бюджет на проекта и да защитят предложението си с презентация пред комисия. Екип на фондацията ще посети училищата-финалисти, за да разгледа предложените за модернизация помещения.

Финансиране ще получат общо 5 школа.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини