Двама до Южния полюс и обратно

Бен и Тарка нямат помощници, обаче носят Intel Sony VAIO® Pro Ultrabook™ и Panasonic Toughbook AX2 2-в-1 в най-големия ненаселен район на света.

Британските полярни изследователи Бен Сондърс и Тарка Л’Херпиниере потеглиха от Scott’s Hut, Антарктика. Пътешествието от единия край на континента - до Южния полюс и обратно, ще бъде рекорд. На път изследователите тръгват екипирани и с най-новите технологии на Intel.

Това ще бъде най-дългото полярно пътешествие в историята - 1800 мили, без помощници, и първото изпълнение на легендарната злополучна експедиция на капитан Скот, Тера Нова, през 1910-1912 година.

Бен ще споделя напредъка си по време на пътуването с милионна аудитория от целия свят чрез базираните на четвъртото поколение процесори Intel® Core™ Ultrabook™. Изследователят ще прави снимки и видео онлайн. Бен е взел със себе си базирани на Intel Sony VAIO® Pro Ultrabook™ и Panasonic Toughbook AX2 2-в-1 в най-големия ненаселен район на света. Това се случва за първи път както при изследването на Антарктика, така и при персоналните компютърни технологии.

Саймън Ламбдън, Senior User Experience Engineer, Intel, който отговаряше за изпитанията на технологиите през последните 6 месеца, коментира:

Бен Сондърс

“Бен и Тарка са екипирани с най-новата, 4то поколениe Intel® Core™ процесорна технология, която им дава възможност да споделят своето пътешествие в подробности, които са без прецедент. Intel тества технологията в продължение на 6 месеца, за да осигури това ултрабуците да издържат на всякакви метеорологични условия, в унисон с приключенията на изследователите по пътя.“

Екипът ще публикува ежедневно в блога на адрес www.scottexpedition.com/blog и планира да споделя редовно снимки и видео (за първи път от експедиция), както и да копира информация в редица социални медии докато трае пътуването:

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини