Дарените и преподарени Аудита остават за общината

Двата автомобила, дарени на община Асеновград, след което дарени от нейна страна на ОДП - Пловдив, остават собственост на общината. ОбС отказа да върне обратно двете МПС-та на дарителите. Ще припомним, че в края на 2011 г. "Рожен - 3" ЕООД и ЕТ "Николай Иванов - 73" дариха колите, съответно Ауди 100 и Ауди А6, на общината с условието те да се ползват за "опазване на обществения ред". Кметството пък от своя страна предложи на местния парламент да ги предостави за ползване на Областната дирекция на МВР и в частност на РУП-Асеновград, което "да осигури полицейско присъствие в асеновградските села".

Необходимостта от това обаче е отпаднала, става ясно от приемо-предавателните протоколи, с които Областната дирекция е върнала Аудитата на общината. Малко по-късно постъпват заявления от управителите на "Рожен - 3" и "Николай Иванов - 73", с които те си искат обратно дареното.

Тъй като в договорите за дарение никъде не е посочено, че колите се даряват конкретно за нуждите на ОДП, съветниците не дадоха съгласието си колите да минат обратно във владение на двете фирми.

Договор за дарение може да развали единствено съдът. Дали фирмите-дарители ще се обърнат към Темида предстои скоро да разберем.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини