Опустошителният пожар в „Каптажа” лумнал от парцали с нафта!

Парцали, напоени с нафта и друго запалително вещество са намерени от огнеборци в близост до плевнята, откъдето тръгна огненият ад, оставил три семейства на улицата в Смолян.

Прокуратурата работи по версията за умишлен палеж. Двама души, комшии на семейство Кокарови, са били разпитани вече по случая, съобщи говорителят на обвинението Иван Спиров.

Припомняме, че триетажната къща на фамилията изгоря при пожар в нощта срещу неделя. Пламъците тръгнали от една от селскостопанските пристройки. За минути огънят е обхванал къщата и гаражите. „Като, че ли предчувствахме, че от тези плевни ще тръгне пожар. Баща ми е подавал жалба, говорил е и със собствениците да ги премахнат, но всичко си остана така", обясни след инцидента един от потърпевшите Росен Кокаров. По думите му само три минути са делели семейството от задушаване по време на огнения ад.

16 кубика дървен материал и керемиди пък ще отпусне община Смолян на пострадалото семейство Кокарови за започване възстановяването покрива на изгорялата им къща, съобщиха от администрацията на кмета Николай Мелемов. До дни материалите ще бъдат на разположение на собствениците на имота.

Градоначалникът обеща общината да помогне след среща с Росен Кокаров. В момента неговото семейство живее в гарсониера, предоставена им от приятел. Само за 24 часа пък близки на семейството специалисти са успели да изготвят проект за възстановяване на сградата, който е бил предоставен в общината.

Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини