Кои актьори ще партнират на Арнолд Шварценегер в петата част на “Терминатор”?

Две години след световната премиера на “Терминатор: Спасение” се появи новината, че Холивуд планира да заснеме нова част от популярния франчайз на Джеймс Камерън.

Арнолд Шварценегер
бе първия актьор, който потвърди намерението си да участва в подготвяната продукция, а от студиото Парамаунт Пикчърс оповестиха, че в най-добрия случай снимките ще стартират в началото на 2014-та година. След като представянето на “Терминатор: Спасение” в световния бокс офис не оправда предварителните очаквания продуцентите побързаха да обявят, че бъдещия “Терминатор 5” няма да бъде директно продължение, а ще “рестартира” поредицата с нов актьорски състав. Единствената актьорска връзка между лентата и предишните части ще бъде Арнолд Шварценегер за когото се знае, че отново ще се превъплъти в образа на пътуващ във времето терминатор.

Малко по-рано тази година се появи новината, че към Шварценегер може да се присъедини и Дуейн Джонсън – Скалата, но от Парамаунт Пикчърс все още не са потвърдили официално тази информация. За сметка на това от студиото разкриха имената на няколко млади актьори и актриси, които в момента се борят за роли в продукцията.

Култовата героиня от първите два части на франчайза Сара Конър със сигурност ще се появи в “Терминатор 5” и в момента основните кандидатки за тази роля са актрисите Брий Ларсън (“Скот Пилгрим с/у света”), Емилия Кларк (“Игра на тронове”) и Марго Роби (“Въпрос на време”).



Освен завръщането на Сара Конър от Парамаунт Пикчърс разкриха, че в лентата ще се появят нейния син Джон Конър и войника от човешката съпротива Кайл Рийс. В предишните части от поредицата в тези роли се превъплътиха Едуард Фърлонг, Крисчън Бейл и Майкъл Бийн.

Преди няколко месеца се появи слух, че в петата част ролята на Джон Конър ще бъде поверена на Пол Уокър, но от Парамаунт бързо опровергаха тази информация. През изминалите седмици всичко свързано с кастингите се пазеше в пълна тайна, но сега официален източник от студиото съобщи, че един от основните кандидати за ролята на Конър е актьора от “Черният рицар: Възраждане” Том Харди. Харди вече е провел разговори с продуцентите и му предстои среща с режисьора Алън Тейлър (“ТОР: Светът на мрака”), който от своя страна бе избран да надзирава снимките на филма преди малко повече от два месеца.

За ролята на Кайл Рийс се споменават имената на Гарет Хедлънд (“TRON: Заветът”) и Бойд Холбрук (“Скитница”), но тъй като кастингите все още не са приключили е напълно възможно продуцентите и режисьора да насочат вниманието си към други актьори.

Важно е да се отбележи, че с изключение на Арнолд Шварценегер никой от гореспоменатите актьори не е потвърден за участие от студиото. В най-добрия случай до края на годината ще стане ясно точно кои изпълнители ще делят екрана с Шварценегер.

Според първоначалната информация действието на “Терминатор 5” ще се развива преди събитията, които се случиха в оригиналната лента от 1984-та година, а сюжета ще разказва за опитите на самотен терминатор да опази живота на младата Сара Конър.

Бюджетът за направата на фантастичния екшън ще надвишава сумата от 100 милиона долара, а очакванията са, че по време на снимките режисьора Алън Тейлър ще използва триизмерни камери.

Световната премиера на “Терминатор 5” е насрочена за 1-ви юли, 2015-та година.


Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини