Пилотска грешка разбила Боинга в Казан

Един от двата автопилота на падналия на международното летище в Казан самолет е бил изключен и екипажът се е опитал да приземи самолета ръчно, отбелязва се в съобщение на IAC (Междудържаваната авиационна комисия), позовавайки се на предварителните данни от черните кутии, предаде „Гласът на Русия".

Единият от двата автопилота по време на кацането е бил изключен и самолетът се е управлявал ръчно", подчертава се в съобщението.

Oт IAC са открили, че по предварителна информация катастрофата на Boeing 737-500 е причинена от пилотска грешка.

„Докато са захождали за кацане, екипажът е сгрешил при изпълнение на стандартната процедура. Осъзнали, че тяхната височина не е подходяща за кацане, екипажът е поел маневра, натискайки бутона TO/GA. След като скоростта е паднала до 125 възела, екипажът е започнал лесен заход, използвайки кормилото, което е довело до спиране изкачването на самолета и неговото падане, като скоростомерът е показал увеличение на скоростта", допълват от комисията.

Двигателите на самолета са работели до ударите, допълват от Междудържаваната авиационна комисия.

Двигателите са работели до удара в земята. Няма сигнали, които да показват, че е имало проблем в системите на самолета и двигателите, според предварителните резултати", заключават от комисията.

По-рано беше съобщено, че самолетът е имал технически проблем.

Припомняме, при самолетната катастрофа на международното летище в Казан загинаха всички хора на борда на летателния апарат - 50 души, 44 пътници и 6 души от екипажа.

Самолетът Boeing 737-500 се разби при кацане на летището. Полетът е бил по линията Москва - Казан. Самолетът е на авиокомпания "Татарстан" и е излетял от летище „Домодедово". Той се е опитал неуспешно да кацне на два пъти, като при втория опит се е разиграла трагедията. Самолетът се е разбил по нос до пистата.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини