Как изглежда героя на Крисчън Бейл от епоса на Ридли Скот “Изселване”?

След като приключи с работата си по криминалната лента “Съветникът” продуцент-режисьора Ридли Скот насочи своето внимание към подготвяния от няколко години мащабен библейски епос “Изселване”. Сценарият на амбициозната продукция с бюджет от над 100 милиона долара е написан от ветерана зад “Списъкът на Шиндлер” Стивън Зейлиън, а за изпълнител на главната мъжка роля беше привлечен носителя на “Оскар” Крисчън Бейл.

Снимките на “Изселване” протичат в момента и от студиото 20th Century Fox вече обявиха, че световната премиера на филма ще се състои през месец декември, 2014-та година.



Любопитно е да се отбележи, че Ридли Скот има значителен опит с подобни високобюджетни исторически продукции – именно той стои зад популярните заглавия “Небесно царство”, “Гладиатор”, “1492: Завладяването на рая” и “Робин Худ” от 2010-та година. По думите на Скот “Изселване” е “проект, който исках да направя веднага след като прочетох великолепния сценарий”.

В предстоящата лента Крисчън Бейл ще се появи като известния библейски религиозен водач Мойсей, а сюжета ще се придържа стриктно към познатата от Библията история за извеждането на израелтяните от Египет, преминаването им пред пустинята Синай и опитите да бъде достигната Обетованата земя.

Работата по “Изселване” протича в момента без много шум, но това разбира се не омаловажава факта, че става дума за един от най-амбициозните филми на 20th Century Fox от няколко години насам. С надеждата да привлекат вниманието на още повече киномани от студиото разпространиха малко по-рано днес първата официална снимка от лентата, на която се вижда преобразения в образа на Мойсей Крисчън Бейл.

Екранни партньори на Бейл са актьорите Джон Туртуро, Арън Пол, Бен Кингсли, Сигорни Уивър и Джоел Едгъртън, който се превъплъщава в ролята на египетския владетел Рамзес.

Едгъртън: “За всеки актьор е мечта да работи по подобен филм и то под режисурата на човек като Ридли Скот. При тези мащабни и детайлни декори не е трудно да си вършиш работата. Всичко е реалистично, няма зелени екрани, и актьорите просто се потапят в средата. Чувството е невероятно.”

Снимките на “Изселване” ще приключат до един месец, а освен режисьор на филма Ридли Скот е и продуцент в партньорство с Майкъл Шейфър (“Зрителна измама”).

Световната премиера на библейската драма е насрочена за 12-ти декември, 2014-та година.



Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини